Wednesday, June 14, 2006

Medicine Eatstation Restaurant

photo from Yelp.comLast night, I went to Medicine Eatstation Restaurant in San Francisco. The style of food is called "new shojin", which is a Japanese Buddhist monk style vegetarian food. All vegetarian, with lots of tofu. We got the Kaiseki tasting menu with matching sake pairings.
昨日の晩「Medicine Eatstation」と言うレストランへ食べに行った。「Medicine」とは日本語で「薬」だ。会社のスローガンは「New Shojin」(新しい精進)だ。精進料理だろう。全部ベジタリアンで、沢山豆腐があった。かいせきのセットとお勧めの日本酒にした。

Last November, we went for Kaiseki food (non vegetarian) in Kyoto's Gion district and also had a tofu-based meal at the Nagoya train station. This meal seemed different than both of these.
去年の11月に京都の祇園でかいせき料理(ベジタリアンじゃなかった)を食べた。そして名古屋駅で豆腐の料理を食べた。そのはちょっと違う。

photo from Yelp.comIt was all good. And the vegetarian shojin food was interesting, with many unusual ingredients. But the one challenge was that the meal is not very filling, so we could feel the sake affecting us. After dinner, we stopped in Chinatown and I bought a pork bun to eat on the way home.
美味しかった。そして珍しい具なので精進料理は面白かった。でも食べ物はあまり十分じゃないのでほろよかったんだ。晩ご飯の後、中国町で豚まんを食べて帰った。

The menu for Medicine Eatstation is online at:
Medicineのメニューはそこにある:
http://medicinerestaurant.com/Medicine-Menu.pdf

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5 Comments:

At 1:01 AM, Anonymous Anonymous said...

that looks really yummy...!
I should go to san fransisco just to try this place.
Is such a kind of Japanese food popular among American people?

I try to add English writing to my postings. Please come and visit my blog when you have a time...

 
At 8:19 AM, Blogger California Kayaker Magazine said...

Princessrubyさん - I think this restuarant is the only one of this style in the area.

Yasuさん - I look forward to reading your new Blog.

 
At 3:31 PM, Anonymous Anonymous said...

You don't need to add "さん" after my name, Peter!!!

 
At 7:16 PM, Anonymous Anonymous said...

peterさんお久しぶりです。
「薬膳料理」と「精進料理」の違いが、
どこなのか?私もわかりませんが・・・^^;
世界中で日本料理が流行の兆しでしょうか?
でも、peterさん達にとって、日本料理の量は、足りてますか??
日本で食べる時より量が多いのでしょうか??

 
At 10:04 AM, Blogger California Kayaker Magazine said...

Nori姉さん、

はい、お久しぶりですね。

アメリカで日本料理が流行の兆しでしょう。サンフランシスコに多い日本料理のレストランがあります。

そのレストランの懐石料理の量はちょっと。。。他の日本料理のレストランのアラカルトは大丈夫です。

 

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